Reinigen van uw gevel.

Onderhouden en renoveren van gevels!

Het resultaat van een goede gevelreiniging is telkens weer verbluffend. Oorspronkelijke kleuren komen weer tevoorschijn en uw gevel krijgt de verzorgde uitstraling terug zoals die ooit bedoeld was. Luchtvervuiling, algenvorming en andere vervuiling zetten zich na verloop van tijd af op uw gevel. Zichtbare vervuiling of een doffe laag op uw gevel zijn op den duur onvermijdelijk. Deze afzetting is natuurlijk minder fraai, maar misschien nog wel erger is dat het uw gevel kan aantasten. Reinigen van uw gevel is dan de oplossing.

Echter, niet iedere gevelreiniging is geschikt voor iedere gevel. ASMS is specialist in het onderhouden en renoveren van gevels. Het maakt hier onderdeel van uit en is dan ook onderdeel van ons dagelijks werk. Hierdoor beschikken wij over de ervaring, expertise en juiste apparatuur om iedere gevel weer in de oude glorie te herstellen.

Welke soort reiniging voor uw gevel het meest geschikt is wordt bepaald door zaken als soort en mate van vervuiling en het materiaal waaruit uw gevel bestaat. Bij ASMS werken we veel met het Torbo-systeem, een zachte maar effectieve reiniging waarbij een mengsel van zand en water onder druk over de gevel worden gestraald en zo de vervuiling verwijdert. Met deze vochtige zandstraling worden zeer goede resultaten geboekt. De techniek is geschikt voor vrijwel iedere gevel, zelfs de meest kwetsbare gevels kunnen zonder risico met het Torbo-systeem worden gereinigd. 

Groot voordeel is bovendien dat het een stofvrije en milieuvriendelijke gevelreiniging is. Daarnaast behoort ook droog zandstralen bij ASMS tot de mogelijkheden. Deze techniek passen wij vooral toe op houten oppervlakken.

Decaperen, ofwel het verwijderen van oude verflagen is ook een vorm van gevelreiniging. Het wordt toegepast in de fase voorafgaand aan de vervanging van de oude afwerkingslaag op uw gevel door een nieuwe. Omdat echter niet iedere verflaag zonder meer verwijderd kan worden en schade aan uw gevel, bij onjuist decaperen op de loer ligt, is specialistische kennis hierbij gewenst. ASMS is u dan ook graag van dienst.

Als u zich bijna niet meer kunt herinneren hoe mooi uw gevel vroeger was, is het wellicht tijd voor een gevelreiniging. Laat u verrassen door de oorspronkelijke schoonheid van uw gevel!

Graag meer info of een vrijblijvende prijsofferte? Contacteer ons ASMS!

Torbo: Gevelreinigen met zachte vochtige zandstraling

Torbo is een manier van gevelreinigen met zachte vochtige zandstraling. Het systeem kent meerdere voordelen waarvan het voorkomen van beschadigingen aan uw gevel tijdens de gevelreiniging wel de belangrijkste is. Het Torbo-systeem verwijdert zowel ‘natuurlijke’ afzetting op uw gevel door luchtvervuiling en algenvorming, als verf etc. Naast gevels kunnen ook vloeren of andere betonnen oppervlakken behoedzaam en krachtig met het Torbo-systeem worden gereinigd.

Vrijwel iedere gevel is geschikt voor reiniging met Torbo. Ook kwetsbare gevels, die door een chemische reiniging aangetast kunnen raken, kunt u gerust aan onze ervaring en het Torbo-systeem overlaten. Denk eens aan de schade die een chemische gevelreiniging aan uw ramen, deuren en beplanting kan veroorzaken?

Het Torbo-systeem reduceert u deze risico’s tot nihil. Bovendien is het een biologisch verantwoord systeem waarbij wordt gewerkt met zand en water. Hierdoor vormt deze manier van reinigen, in tegenstelling tot chemische varianten, een minimale belasting voor het milieu en is het een schone en stofvrije manier van het reinigen van uw gevel.

Zandstralen: Droog zandstralen van uw gevel – hout – trappen – deuren

Zandstralen is een reinigingstechniek die wij vooral toepassen op houten tuinhuizen, chalets, houten balken, trappen en deuren.

Het resultaat is een schoon oppervlak waarvan de originele kleur weer zichtbaar is. De doffe laag die als gevolg van luchtvervuiling en algenvorming ontstaat, wordt met behulp van zandstralen als het ware afgeschuurd.

Hierdoor komt de oorspronkelijke kleur weer tevoorschijn. Zandstralen gebeurt bij ASMS met regelbare druk zodat geen beschadigingen zullen ontstaan. Bij het uitvoeren van zandstraalwerkzaamheden houden wij bovendien zoveel mogelijk rekening met het voorkomen van overlast bij onze klant en de buren.

STOOMREINIGEN: SUPER ECOLOGISCH

De laatste jaren is stoomreinigen zeer geliefd en heeft vele voordelen, het is super ecologiosch en heeft dus zo goed als geen afval of verbruik van producten, het grote geheim is dat men reinigt met een temperatuur van maar liest 160 graden, het oppervlak word niet beschadigd alsook niet uw voegwerk indien het nog in goede staat is, ook bij het verwijderen van verflagen.

Zelfs hout, zoals hardhout, padoek of eik krijgt weer terug zijn oorspronkelijke kleur zonder te beschadigen, wat wel het geval is bij een klassieke hogedrukreiniger